10 december 2020

2020 is door Corona een heel ander jaar geworden dan andere jaren. Voor veel ondernemers was het een moeilijk jaar. Gelukkig is de overheid te hulp geschoten met verschillende steunmaatregelen.

Daarom wordt dit jaar in ‘Actiepunten eind 2020’ ingegaan op een aantal op dit moment lopende steunmaatregelen. En let op: voor sommige daarvan is op korte termijn nog actie nodig. Een aanvraag voor sommige steunmaatregelen moet namelijk vóór een bepaalde datum gedaan worden. Denk daarbij aan het vragen (of verlengen) van bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst (tot en met 31 december 2020). Of het aanvragen van de, voor het 4e kwartaal verruimde, TVL (tot en met 29 januari 2021). Dat was voor mij reden om de eindejaarstips dit jaar tijdig tijdig te schrijven.

Minder urgent, maar toch ook belangrijk, zijn nieuwe en veranderde belastingregels die ingaan in 2021. Ook daarvoor is uiteraard aandacht. Ben jij bijvoorbeeld een ondernemer met een inkomen in de hoogste schijf (meer dan € 68.507)? Dan kun je de ondernemersaftrek in 2021 nog slechts tegen een tarief van 43% aftrekken. Deze aftrekvermindering geldt overigens niet alleen voor de ondernemersaftrek, maar ook voor een aantal andere aftrekposten, waaronder de hypotheekrente-aftrek. Let wel: premies van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en lijfrentepremies zijn hiervan uitgezonderd. Voor de spaarders onder ons is er positief nieuws: het heffingsvrij vermogen gaat omhoog naar € 50.000 per belastingplichtige en € 100.000 voor fiscale partners. Meer over deze én andere onderwerpen lees je hieronder in ‘Actiepunten eind 2020’. Voor ieder is er wel een artikeltje dat nét het verschil maakt. Heb je vragen? Bel of mail ons dan. We helpen je graag!